Valmistuin vuonna 2022 Asahi Nordic® -ohjaajaksi. Tavallisten asahi-harjoitusten lisäksi järjestän myös Asahin peruskurssi™ ja Asahi Tutuksi™ -tapahtumia. Tervetuloa tutustumaan kaikille sopivaan liikuntamuotoon!

MITÄ ASAHI ON?

Asahi on suomalaista terveysliikuntaa

Asahi on Suomessa kehitetty terveysliikuntamuoto, joka on suunniteltu länsimaalaiselle ihmiselle. Se sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Asahi on yksinkertaista, mutta kokonaisvaltaista ja tehokasta liikuntaa, joka auttaa ihmistä ylläpitämään fyysistä terveyttään ja henkistä tasapainoaan. Vaikka liikkeet asahissa ovat yksinkertaisia, ovat lajin periaatteet syvällisiä ja ne pohjautuvat länsimaiseen ajatteluun ja lääketieteeseen. Asahi soveltuu kaikille ihmisille muun liikuntaharjoittelun ohjeen palauttavaksi ja liikkuvuutta lisääväksi harjoitusmuodoksi. 

Asahi-harjoittelun terveydellisiä vaikutuksia on tarkkailtu Suomessa sen toiminnan alusta lähtien. Asahista ei ole vielä ehditty tehdä varsinaista tiedettä, mutta muutamia pilottitutkimuksia on jo valmistunut. On havaittu niskahartiaseudun ongelmien lievittyvän. Myöskin tasapainon on osoitettu paranevan asahi-harjoittelun ansiosta. Lähde: www.asahinordic.com/videot

AJANKOHTAISTA

Syksy 2022: asahia Oulun kirjallisuuden talolla sunnuntaisin klo 19.00-19.45

Tule mukaan viikottain pidettävään asahi-harjoitukseen Oulun kirjallisuuden talolle (Hallituskatu 9, Oulu) sunnuntaisin klo 19.00-19.45. Tilan rajallisuuden vuoksi ilmoittautumiset etukäteen [email protected]. Treeni on Oulun kirjailijaseuran jäsenille ilmainen, muille 5€/kerta. (Maksu käteisellä tai kortilla, hinta sis. alv 10%) Varusteiksi riittää rento vaatetus ja vesipullo. Tervetuloa!

Asahia Oulun Kirjallisuuden talolla joka sunnuntai.
Asahia Oulun Kirjallisuuden talolla joka sunnuntai.

Peruskurssi lauantaina 17.9.2022 klo 14.30–17.30, Oulu

Tervetuloa lauantaina 17.9. Asahin peruskurssille Oulun kirjallisuuden talolle (Hallituskatu 9, Oulu) klo 14.30-17.30. Tilan rajallisuuden vuoksi ilmoittautumiset ja tiedustelut etukäteen sähköpostitse [email protected].


Kurssit yrityksille ja yhteisöille

Voitte tilata minut esimerkiksi yritykseenne tai yhdistykseenne vetämään kehoa ja mieltä elvyttävää taukojumppaa kertaluontoisesti tai säännöllisellä sopimukselle. Istumatyöläisille erittäin vahva suositus! Kysy lisää [email protected]


ASAHI SOPII KAIKENIKÄISILLE JA KAIKENKUNTOISILLE

Asahi on budokan koneistolle monitehovoiteluöljyä – ja aivoille myös

(Julkaistu alunperin Asahi Nordicin nettisivulla blogeissa: https://www.asahinordic.com/b/asahi-on-budokan-koneistolle-monitehovoiteluoljya–ja-aivoille-myos)

Asahin kehittäjillä on kaikilla kamppailulajitaustaa, mutta kehitystyöstä on jo aikaa. Tutustu, miten 2022 valmistunut asahi-ohjaaja ja karateka Jii Roikonen kokee asahin osana kamppailuharjoittelijan arkea.

Budokan kokemuksia asahista vuonna 2022

Olen treenannut Oulun Karateseurassa kohta kahdeksan vuotta Shotokan-karatea; vetänyt tiiviisti harjoituksiakin jo muutaman vuoden, aikuisten ja varhaisnuorten ryhmiä. Lajivalikoimaani ovat myöhemmin tulleet myös Ryukyu Kobudo ja Aikido, jotka ovat avartaneet käsitystäni myös karatesta ja ymmärrystäni budon olemuksesta.

Kobudo-opettajani Kaisa-Liisa Turunen alkoi viime keväänä vetää seurassamme Asahi-harjoituksia, ja lähdin uteliaana kokeilemaan tätä minulle aivan tuntematonta liikuntamuotoa. Heti alusta asti huomasin liikesarjojen tehokkuuden ja miten erinomainen laji Asahi on tukemaan budolajien harjoittelua. Rauhalliset, pehmeillä ja suurilla liikkeillä kaikkia vartalon lihaksia käyttäen keskittyneesti tehtävät Asahi-liikesarjat toimivat oivana alkulämmittelynä ennen karateharjoituksia tai harjoitusten jälkeen tehtävänä rentouttavana, sykettä tasaavana ja kevyesti venyttelevänä loppujumppana.

Shotokan on voimakasta, matalien ja pitkien asentojen räjähtävää karatea, joten huolellinen lämmittely ja oikeaoppinen venyttely ennen lajitekniikkaharjoituksia olisi aina erittäin tärkeää lihasvammojen ennaltaehkäisyksi. Liian vauhdikas ja repivä alkulämmittely aiheuttaa helposti enemmän haittaa kuin hyötyä nyrjähdysten, venähdysten ja revähdysten muodossa. Valitettavan usein näkee etenkin varttuneempien harjoittelijoiden ryhmissä jonkun nilkuttavan sivuun satutettuaan itsensä jo alkulämmittelyssä.

Pehmeä ja huolellinen, sykettä pikkuhiljaa nostattava ja lihaksia liikkeisiin rauhallisesti totuttava Asahi toimii turvallisena ja tehokkaana valmistavana harjoitteena, jonka ansiosta vältytään vammautumisilta. Myös ajatukset rauhoittuvat Asahi-harjoituksen aikana, päivän huolet pyyhkiytyvät mielestä ja mieli avautuu ottamaan paremmin vastaan tulevia budoharjoitteita. Keskittymiskyky paranee, mikä sekin auttaa kehittämään oman harjoittelun laatua ja välttämään monia vammautumisiin johtavia virheellisiä suorituksia. 

Olen ottanut omaan työkalupakkiini Asahi-liikesarjat vetäessäni nyt kesällä junnujen karateryhmää, ja on ollut hauska huomata, kuinka ennakkoluulottomasti lapset ovat lähteneet mukaan vähän erilaiseen alkujumppaan. Voin lämpimästi suositella Asahia kaikille budo-lajien treenaajille iästä riippumatta kunkin oman harjoittelukokonaisuuden laadun parantamiseksi.

Jii Roikonen
1. dan Shotokan JKA
Asahi Nordicin kouluttama ohjaaja


YHTEYSTIEDOT

Jii Roikonen
+358 40 830 1331  [email protected]

Pidän viikkotunteja Oulussa, mutta räätälöidyt kurssit ovat mahdollisia myös muualla.
Ota yhteyttä ja katsotaan miten voin auttaa!